Жасмін
Категория:
Виноград, Технический виноград
SKU:
уточнюйте
Цвет ягоды:
Светлый
Бессемянность:
с косточкой
Сроки созревания:
Ранний
Морозостойкость:
Неукрывной
Селекция:
Інші
Страна происхождения:
Венгрия
Описание

Батьківська пара-Петра × Б'янка

Синонімічна назва: Jazz 8/1

Країна походження-Угорщина, приватна селекція

 

Жасмін - новий технічний сорт винограду, з білою ягодою, виведений угорськими селекціонерами у 1986 році, в рамках програми по виведенню стійких сортів винограду Пала Козми (1920-2004). На даний час сорт здобув деяку популярність у себе на Батьківщині де і культивується на невеликих площах. У світовому реєстрі виноградних сортів існує ще один сорт з того ж самого схрещування що і Жасмин. Це сербський сорт Бачка, який є окремим сортом і не являється сібсом для сорту Жасмин. Сила росту лози - середня. Пасинків за сезон продукує помірну кількість. Осіннє визрівання лози - відмінне. Лист середніх розмірів, широкий, середньорозсічений, трьох- , або п'ятилопатевий. Черешкова виїмка відкритого типу у виді гострого входячого кута, або ліровидна. Грона середніх розмірів, циліндро-конічні, щільні. Ягода по розміру стандартної величини як для тех. сортів, округла, оливково-сірого кольору при повному дозріванні і з сильним пруїном. Шкірка міцна . М'якоть м'ясисто-соковита з сортовим специфічним ароматом , що нагадує легкий мускат з ароматом квітів жасмину. Вегетаційний період: Жасмин дуже ранній сорт винограду, який зазвичай збирають в Угорщині в середині серпня. З початку вегетації і до досягнення технічної зрілості йому потрібна САТ 2450-2550°С. Сорт Жасмін має висока стійкість до основни виноградних хворіб. У погані роки з високою кількістю опадів потребує одного-двох профілактичних обробіток фунгіцидами. Вино світло-жовтого кольору. Характеризується приємними, добре розвинутими ароматами жасмину та фруктів та цитрусових. Смак з тонким і ненав'язливим цитронним мускатом.

*Інформація з відкритих джерел!