Адальміна
Категорія:
Виноград, Технічний виноград
SKU:
ожидается
Колір ягоди:
Світлий
Безнасінність:
з кісточкою
Строки дозрівання:
Ранній
Морозостійкість:
Невкривний
Селекція:
Інші
Країна походження:
США
Опис

Синоніми: ES 6-16-30, Альдемина (Aldemina).

Адальміна (Adalmiina) - винний сорт винограду для північного виноробства. Виведений Елмером Свенсоном в середині 80-х минулого століття, але мав тільки селекційний номер. Фінський виноградар Meeri Saario отримав цей сорт в середині 90-х і, з дозволу оригинатора, назвав його Адальмина. Кущі помірної сили зростання, напіврозкидисті; схильні до освіти пасинків. Квітка двостатева. Раннього терміну дозрівання, при необхідній сумі активних температур 1800 градусів Цельсія. Розпускання бруньок пізніше, добре уникає заморожування. Грона вагою 85-120 р. Ягода середня, вагою 2,2 г, округла, від зеленувато-жовтого до світло-золотистого кольору, м'ясисто-соковита. Текстура м'якуша, для кращої віддачі соку в процесі виноробства, вимагає ферментів. При дозріванні: цукристість до 22 Брікс (90 Oe), кислотність від 0,6 до 1,0 pH до 3,6. При перезріванні ягоди схильні до розтріскування і гниття. Хороша стійкість до грибних хвороб, деякі відмічають.Морозостійкість - 34 °C. Вино легке і ніжне, хороше тіло з легенею квітковим і цитрусовим носом, мінеральний характер. При перезріванні може придбавати легкий присмак лабруски.