Категорія: |
Виноград, Технічний виноград |
SKU: |
уточнюйте |
Колір ягоди: |
Темний |
Безнасінність: |
з кісточкою |
Строки дозрівання: |
Ранній |
Морозостійкість: |
Вкривний |
Селекція: |
ІВіВ ім. В.Е. Таірова |
Країна походження: |
Україна |
Автор-інститут ім. В.Є. Таїрова, Україна
Голубок – технічний сорт винограду раннього терміну дозрівання – 130 днів при сумі активних температур 2400-2630 °С. Лист середньої величини, округлий, майже цілісний або трилопатевий. Квітка обох статей. Сила зростання пагонів середня. Гроно циліндро-конічне, з крилом, середньої щільності. Середня маса грона 100-160 г. Ягода середньої величини (діаметром 15 мм), округла. Шкірка тонка, міцна. М'якуш соковитий, сік інтенсивно забарвлений. Смак простий, приємний, з тонами чорної смородини та маку. Дозріває у кінці вересня-першій половині жовтня. Урожайність досить висока. Голубок слабо уражається грибними хворобами - мілдью, оїдіумом. Зимостійкість сорту вища, ніж європейських сортів винограду до -26. Сорт має високий вміст дубильних сполук і барвників тому його частіше використовують для купажних соків і вин. Рекомендується для приготування густофарбованих столових, міцних та десертних вин.