Категорія: |
Виноград, Технічний виноград |
SKU: |
уточнюйте |
Колір ягоди: |
Темний |
Безнасінність: |
з кісточкою |
Строки дозрівання: |
Піздній |
Морозостійкість: |
Вкривний |
Селекція: |
Інші |
Країна походження: |
Грузія |
Сапераві - старовинний середньо-пізній грузинський сорт винограду 150-160 днів за сумою активних температур 2900-3000°С. Лист середньої величини, округлий або яйцеподібний, 3-5-лопатевий або майже цілісний. Опушення нижньої поверхні виноградного листа густе, павутинисте. Квітка двостатева. Грона ширококонічні, пухкі, до 100г. Ягода овальна, темно-синя, з густим восковим нальотом, м'якоть соковита, шкірка тонка, міцна. Сік слабозабарвлений, приємний смак, свіжий. Стійкість до хвороб середня, потребує догляду. Морозостійкість до -20 °С Сорт використовують для приготування столового та десертного вина. Вино виходить густозабарвлене, з сильним сортовим ароматом, тільне, гармонійне, бархатисте. Сорт винограду Сапераві використовувався для селекції. На його основі виведено нові сорти – Бастрадо магарацький, Рубіновий Магарача, Сапераві північний та інші відомі сорти.