Максі білий
Категорія:
Виноград, Столовий виноград, Технічний виноград
SKU:
уточняйте
Ціна:
70.00 грн
Колір ягоди:
Світлий
Безнасінність:
з кісточкою
Строки дозрівання:
Ранній
Морозостійкість:
Невкривний
Селекція:
ВНІІВіВ ім.Я.И. Потапенка
Країна походження:
Росія
Опис

Сорт Максі білий, з великою ягодою, виведений у ВНДІ ім.Я.І.Потапенко (м.Новочеркаськ). Своїм виникненням він завдячує селекції двох гібридів (СВ 12-309 х Козачка) х (амурський х Ляна). Всі гібридні сорти відрізняє рясний урожай, міцність плодів, підвищена стійкість до морозів, шкідників, хвороб. Виноград «Максі білий» відноситься до елітних сортів, які знайшли широке застосування в галузі виноробства, а також реалізуються для вживання у свіжому вигляді. Елітні сорти винограду передбачають отримання врожаю з відмінними технічними та якісними характеристиками.Сорт «Максі білий» найчастіше вирощується з метою реалізації. Масовий збір урожаю припадає на серпень чи вересень залежно від регіону культивування та погодних умов.

БІОЛОГІЧНИЙ ОПИС І ХАРАКТЕРИСТИКА ЯГОД

Кущі мають середню силу зростання. Лоза характеризується раннім терміном плодоношення. Основний пік плодоношення настає у середині серпня. Гроно формується велика, гарної вирівняної форми, з високими товарними показниками. Стандартна маса одного грона може змінюватись від 500 до 900 г. Досить часто кисті досягають ваги в 1 кг. Ягоди мають дуже гармонійний солодкий смак із ледь уловимою кислинкою. Виноград відрізняється вражаючим навіть для досвідчених садівників розміром плодів, округлою формою ягід та зовнішньою привабливістю. Смакові показники дуже високі. У смаку уловлюються приємні фруктові та мускатні відтінки. Стандартна вага ягоди не перевищує 6 г. Основне фарбування жовтувато-біле. Досить м'яка, але міцна шкірка покриває щільну, з характерним хрускотом ягідну м'якоть.

ГІДНОСТІ І НЕДОЛІКИ Сорт «Максі білий» практично не має яскраво виражених недоліків. При цьому кількість переваг у цього винограду дуже велика. На особливу увагу заслуговують такі переваги: ​​гарантована великоплідність ягід; дуже високий рівень якості та товарний вид ягід; підвищена морозостійкість сорту, що дозволяє лозі легко переносити заморозки до -32 ° С; відмінні смакові характеристики ягід, які характеризуються наявністю тонкого та вишуканого фруктового аромату та оптимального балансу цукрів та кислоти;чудові показники транспортування; тривалість зберігання врожаю без втрати смакових якостей та товарного вигляду. За дотримання агротехніки рослина демонструє хорошу витривалість та високу врожайність.